Sådan bruger du værkstedet

Lad eleverne komponere selv og upload værkerne her

I hvert materiale findes 3 opgaver, hvor eleverne laver deres egen komposition med billeder, lyd eller begge dele, og efterfølgende uploader det her på siden. Man finder selve opgaverne på
s. 31, 40 og 42 i bind 1
s. 28, 36 og 38 i bind 2
s. 40, 42 og 44 i bind 3
s. 26, 36 og 38 i bind 4

For at lave disse opgaver skal man bruge sin mobiltelefon samt programmet Audacity, Imovie eller Mooviemaker. 

Når opgaverne uploades kommer de automatisk til at ligge i Galleriet. Her kan man lytte til elevernes kompositioner, og der vil blive mulighed for at værkerne kan blive kommenteret af en professionel komponist. Husk at udfylde alle felter. Hvis du skriver din email får du besked, hvis en komponist har kommenteret din komposition.

Opgaver

I menupunktet komponister vælger man en komponist. Her findes lydeksempler til hæftets opgaver og videoklip med fra komponistens værksted. De er identiske med sporene på CD og DVD i hæftet. Nederst på siden findes opgaverne samt skema til hvordan man uploader sit værk.

Galleriet

I menupunktet Galleriet findes alle de værker som er blevet uploadet, og eleverne er velkomne til at lægge små kommentarer og hilsner til de forskellige elevkompositioner.

 

Vejledning

Regler ved upload

Sådan overfører du nemt video og lyd fra mobil til computer

Movie maker

Fra Moviemaker til Youtube tutorial, se vejledning her

Hvilke filtyper kan man bruge i Movie maker?

Filformater der understøttes af Windows xp

Imovie

Fra Imovie til Youtube tutorial, se vejledning her

Audacity

Fra Audacity til Soundcload tutorial, se vejledning her

Lydformat
Bemærk at for at kunne uploade din lydfil til Soundcloud skal du gemme den som fx waw fil eller mp3 fil. Ikke aup fil. Læs mere her

Soundcloudkonto til kompositioner og Youtubekonto til videoer

Eleverne uploader lydopgaver eller videoopgaver på deres soundcloud eller Youtubekonto. www.soundcloud.com www.youtube.com

Opgaven embeddes herefter på websiden ved at kopiere den URL adresse lyden har fået på soundclouds/Youtubes adressefelt ind i feltet nederst på siden i menupunktet Opgaver.

Credits

Foto af Hans Bach: Workshop på Tove Ditlevsen skole 2012.
Vejledning til Audacity: Steen Grønbæk
Tutorials Moviemaker til Youtube, Imovie til Youtube, Audacity til Soundcloud og Sådan overfører du nemt video og lyd fra mobil til computer af Roland Hachmann.